Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Úžasný dort s jemným sněhem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Úžasný dort s jemným sněhem - postup přípravy

Když se spojí dobré těsto, krém a nadýchaný bílkový sníh, vznikne skutečná lahůdka. Tento dort se hodí nejenom ke kávě, ale i na jakékoliv sváteční příležitosti.

Ingredience pro:
8 porcí

Korpus

Krém

Sníh

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Stejně jako u jakéhokoliv jiného dortu, i zde je základem těsto. To se připraví celkem netradičně. Do hrnce nalijte vodu a začněte ji zahřívat na sporáku. K ní přidejte dále mléko, ale také povolené máslo a vše zamíchejte. Po zahřátí můžete přidávat další složky, jako je sůl a mouka. Následuje opětovné promíchání.




Vznikne směs, která je podobná známé jíšce. V tomto stavu dejte hrnec ze sporáku a přidejte do základu těsta vajíčka. Důkladně promíchejte a následně je těsto na lahodný jemný dort hotové.

Těsto upečte

Těsto následně důkladně rozetřete do formy o rozměrech 30 x 30 centimetrů. Je třeba natáhnout ho až do stran a důkladně ho uhladit. Takto vložte formu do trouby rozehřáté na 175 stupňů. Při této teplotě nechte péct asi 20 minut.

Příprava krému

V době pečení je ideální chvíle na přípravu krému. Základem je škrob, který dejte do mísy a přidejte k němu také vanilkový pudink a vejce. Zalijte mlékem, a následně přidejte i cukr. Dejte na sporák a pomalu ohřívejte, dokud samotná směs nezhoustne.


Připravte dort

Upečené těsto nechte ve formě a můžete na něho nanášet hotový krém. Důkladně ho rovnoměrně roztírejte po celé ploše těsta. Nebojte se vyšší vrstvy, přidá to dortu na samotné jemnosti.

Na závěr nezapomeňte na bílkový sníh. A to tak, že bílky smíchejte s cukrem a pomocí elektrického šlehače důkladně vyšlehejte do tuhé a nadýchané šlehačky. Tu následně namažte na připravený dort s krémem.

Na závěr posypejte mandlemi a dejte na 10 minut do trouby při teplotě 180 stupňů. A dokonalá pochoutka je hotová.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů