Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové placky s klobásou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bramborové placky s klobásou - postup přípravy

Chybí vám v bramboráku kousek uzeniny a zároveň chcete o něco vylepšit jeho klasickou chuť? Potom je tu ten pravý recept pro vás. Jsou to bramborové placky s klobásou, které jsou sytým, chutným a jednoduchým jídlem, které dokáže hravě nahradit dříve u vás běžně připravované bramboráky.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory uvařte

Zatímco na klasické bramboráky potřebujete brambory syrové, tak na bramborové placky s klobásou budete potřebovat brambory vařené. Ty uvařte celé, ve slupce, dokud nebudou měkké. Potom je stačí přecedit a nechat vystydnout. Následně je oloupejte.




Připravte těstíčko

Když jsou brambory studené a oloupané, můžete vzít struhadlo a začít je strouhat na hrubší kousky. Tím jste vytvořili základ těsta na své bramborové placky. Dále k těstu ještě přijde klobása, kterou nastrouhejte stejně jako brambory. A to stejné platí také o sýru.

Základ těsta doplňte vajíčky, moukou, solí, pepřem a dalším kořením dle chuti. Pokud jsou brambory dostatečně moučné, přidávání mouky není nezbytné. Nyní už je třeba těsto jenom důkladně promíchat. Jak proto, aby se propojily jeho chutě, tak i proto, aby vznikla konzistence, která bude bez problémů držet tvar.

Připravte jednotlivé placky

Když jste s konzistencí těsta spokojeni, můžete se pustit do přípravy placek. Velikost by měla být o všech podobná. Placky vytvarujte nejlépe v ruce. Potom je obalte v troše mouky, což pomůže k tomu, že po tepelném opracování budou mít velmi příjemnou kůrku.

Příprava na pánvi

Pokud hledáte dietní alternativu, můžete je vložit do trouby. Klasicky se však bramborové placky připravují výhradně na pánvi. Tu rozehřejte, dejte na ní trochu oleje nebo sádla a smažte je z obou stran do zlatova. Jelikož všechny ingredience jsou již tepelně upravené, tak dlouhá příprava není nezbytná.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů