Vaflové trubičky se smetanovou náplní - postup přípravy
Vaflové trubičky jsou skvělým dezertem, který je křupavý a zároveň jemný. Jsou ideální jako dezert k odpolední kávě, ale můžete je podávat i jako vánoční cukroví.
Těsto
Náplň
Nejprve připravte těsto na vafle. Mléko smíchejte v rendlíku s máslem a směs přihřívejte přibližně 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
Za stálého šlehání do směsi přidejte mléko s máslem a na závěr do ní vmíchejte mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Před každou vaflí pomažte povrch vaflovače trochou tuku a vložte do něj naběračku těsta. Vafli pečte 3–4 minuty, poté ji vyjměte a pomocí tvrdé ruličky srolujte a odložte bokem, kde je nechte vychladnout. Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vašeho vaflovače. Doporučujeme připravit první testovací vafli, u které zjistíte, jak dlouhá doba je potřeba pro vytvoření zlatavého dezertu.
Nyní připravte náplň. Smetanu vyšlehejte dotuha a, za stálého šlehání, do ní poté přidejte kondenzované mléko. Náplň vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého ji vložte do vaflových trubiček.
Tip: Nejlepšího výsledku dosáhnete, když budete každou trubičku plnit nejprve z jedné a poté z druhé strany. Budete tak mít jistotu rovnoměrného rozprostření náplně.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Home & Kitchen