Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječná omeleta plněná sýrem a bylinkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vaječná omeleta plněná sýrem a bylinkami - postup přípravy

Tento recept osloví nejen milovníky veškerých vaječných pokrmů, ale i vegetariány. Neobsahuje totiž žádné uzeniny a ani maso. Je dokonce i zdravý a poměrně dietní, hodí se tak i k zařazení do redukčního jídelníčku. Podávat jej lze jak k snídani, tak třeba k lehké svačině, či večeři.

Ingredience pro:
2 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte a omyjte mrkev, pak ji nastrouhejte najemno a vložte do hlubší mísy. K mrkvi přidejte i vejce a smetanu a rozmíchejte metličkou. Ochuťte směs solí a pepřem dle chutí. K ruce si pak vezměte plech vystlaný pečícím papírem, který by měl být odolný vůči vlhkosti.




Do plechu následně vylijte vaječnou hmotu, rovnoměrně rozprostřete a dejte péct do trouby na zhruba 10 až 15 minut při 170 stupních Celsia.

Brynzu nebo čerstvý sýr si rozdrobte, či nastrouhejte najemno do mísy. Česnekové stroužky oloupejte a prolisujte k sýru. Kopr omyjte pod vlažnou vodou a nasekejte nadrobno. Všechny suroviny pak mícháním dobře propojte. Ochutit na závěr můžete i solí či pepřem.

Upečenou vaječnou omeletu vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Pak z plechu omeletu na pracovní plochu vyjměte spolu s pečícím papírem a rozprostřete po celé její ploše připravenou náplň se sýru, kopru a česneku. Pak podélně vaječnou omeletu zarolujte a pokrájejte na asi centimetr silná kolečka. Dejte případně ještě vychladit do lednice.

Tento pokrm se perfektně hodí i k rychlému pohoštění návštěvy, nebo na švédský stůl jako jednohubka. Pakliže jste milovníkem uzenin a masa, můžete samozřejmě do náplně přidat třeba libovou šunku, nebo jiný oblíbený salám, či uzeninu. Doplnit omeletu lze i o čerstvé pečivo. Dokonale se hodí například rozpečená celozrnná bageta. Vegetariáni mohou doplnit jídlo i o rajče, ředkvičku, nebo salátovou okurku. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů