Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vajíčkový salát se zeleninou a pažitkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Vajíčkový salát se zeleninou a pažitkou - postup přípravy

Připravte si osvěžující a jemný vajíčkový salát, který můžete podávat jako svačinku s oblíbeným pečivem. Výhodou je, že se hodí také jako příloha nebo do sendvičů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na schlazení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 12 minut a poté je ihned vložte do mísy s ledovou vodou. Mezitím, co vejce chladnou, nakrájejte řapíkatý celer, červenou cibuli a pažitku nadrobno. 

Tip: Trochu zeleniny si můžete nechat bokem na závěrečné zdobení salátu.

2. KROK

Vejce oloupejte, nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou. 

3. KROK

K vejcím přidejte nakrájenou zeleninu s bylinkami a vše zasypte solí a pepřem. Ingredience důkladně zamíchejte a salát servírujte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Vajíčkový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Jessica Gavin

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů