Vajíčkový salát se zeleninou a pažitkou - postup přípravy
Připravte si osvěžující a jemný vajíčkový salát, který můžete podávat jako svačinku s oblíbeným pečivem. Výhodou je, že se hodí také jako příloha nebo do sendvičů.
Základ
Na schlazení
Vejce vařte 12 minut a poté je ihned vložte do mísy s ledovou vodou. Mezitím, co vejce chladnou, nakrájejte řapíkatý celer, červenou cibuli a pažitku nadrobno.
Tip: Trochu zeleniny si můžete nechat bokem na závěrečné zdobení salátu.
Vejce oloupejte, nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou.
K vejcím přidejte nakrájenou zeleninu s bylinkami a vše zasypte solí a pepřem. Ingredience důkladně zamíchejte a salát servírujte s oblíbeným pečivem.
Tip: Vajíčkový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jessica Gavin
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.