Zdravý vitamínový salát s mrkví - postup přípravy
Posilte svou imunitu vitamínovým salátem, plným zeleniny a osvěžujícího ovoce. Hodí nejen ke svačince, ale také, jako zeleninová příloha k masovým pokrmům.
Základ
Zálivka
Najemno nastrouhanou mrkev s ředkví a jablkem smíchejte dohromady.
Poznámka: Před strouháním z jablka odstraňte jádřinec.
K ingrediencím přidejte nakrájenou jarní cibulku a připravte zálivku. Citronovou šťávu smíchejte se solí, hnědým cukrem, mletým bílým pepřem a olivovým olejem.
Tip: Hnědý cukr můžete nahradit klasickým bílým cukrem.
Tip: Vitamínový salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. Můžete ho podávat samostatně i jako přílohu k masovým pokrmům. Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты