Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční cukroví ze zakysané smetany

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Vánoční cukroví ze zakysané smetany - postup přípravy

Pokud nevíte, co připravit na vánoční tabuli, vyzkoušejte toto cukroví ze zakysané smetany. Jeho příprava je snadná, rychlá a zabere vám jen malou chvilku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte.

2. KROK

Do suchých ingrediencí vmíchejte změklé máslo a vejce se zakysanou smetanou. Vytvořte těsto, které zakryjte mísou nebo zabalte do potravinové fólie a nechte ho 10 minut odpočinout. 

3. KROK

Těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm a potřete ho vaječným žloutkem. Plát těsta posypte cukrem a rozdělte ho na stejně velké trojúhelníčky tak, jak to můžete vidět na videu níže.

4. KROK

Trojúhelníčky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

Tip: Mezi sušenkami nechte na plechu větší rozestupy, protože mají tendenci se, během pečení, trochu zvětšit.

5. KROK

Upečené sušenky nechte volně vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Poznámka: Aby cukroví co nejdéle vydrželo, uchovávejte ho v uzavřené nádobě na temném a suchém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů