Vánoční cukroví ze zakysané smetany - postup přípravy
Pokud nevíte, co připravit na vánoční tabuli, vyzkoušejte toto cukroví ze zakysané smetany. Jeho příprava je snadná, rychlá a zabere vám jen malou chvilku.
Těsto
Na potření a posypání
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte.
Do suchých ingrediencí vmíchejte změklé máslo a vejce se zakysanou smetanou. Vytvořte těsto, které zakryjte mísou nebo zabalte do potravinové fólie a nechte ho 10 minut odpočinout.
Těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm a potřete ho vaječným žloutkem. Plát těsta posypte cukrem a rozdělte ho na stejně velké trojúhelníčky tak, jak to můžete vidět na videu níže.
Trojúhelníčky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Mezi sušenkami nechte na plechu větší rozestupy, protože mají tendenci se, během pečení, trochu zvětšit.
Upečené sušenky nechte volně vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Aby cukroví co nejdéle vydrželo, uchovávejte ho v uzavřené nádobě na temném a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим дома