Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční hříbky zdobené čokoládou

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Vánoční hříbky zdobené čokoládou - postup přípravy

Připravte si vánoční hříbky zdobené čokoládou z jemného a křehkého těsta. Toto cukroví je vhodné pro všechny, kteří mají rádi na sváteční tabuli něco originálního.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, zakysanou smetanou a vejcem do hladka. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku s práškem, před použitím, prosejte.

2. KROK

Těsto rozdělte na dvě stejně velké části a z první začněte odebírat kousky o průměru cca 3 cm. Z každého kousku vytvarujte váleček, připomínající nožku hřibu.

Tip: Těsto, s kterým zrovna nebudete pracovat, vložte do sáčku, aby nevysychalo.

3. KROK

Kousky těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C o dobu 15–20 minut. Mezitím vytvarujte z druhé části těsta bochánky, připomínající kloboučky hříbků, o velikosti dlaně. Ty pečte na druhém plechu, při 180 °C, dalších 15–20 minut.

4. KROK

Ze spodní části upečených kloboučků vykrojte, v jejich středu, otvor a cukroví nechte volně chladnout. Během této doby zpracujte další ingredience potřebné k plnění a zdobení. 

5. KROK

Ve větší míse smíchejte vaječný bílek s moučkovým cukrem a vzniklou hmotou naplňte vykrojené otvory v kloboučcích, do kterých vložte upečené těsto ve tvaru nožek hříbků. 

Poznámka: Náplň nechte 15 minut schnout.

6. KROK

Do zbytku náplně vlijte lžičku vody, která ji naředí a začněte s potíráním celého povrchu cukroví, kromě kloboučků. Potřenou spodní část nožky následně obalte v máku a cukroví nechte schnout dalších 15 minut. 

7. KROK

Na závěr připravte polevu. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni, smíchejte ji s olejem a kloboučky do ní namočte. 

8. KROK

Poznámka: Vánoční hříbky nechte zaschnout a poté si užívejte jejich jemnou chuť a kochejte se jejich originálním vzhledem.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Lvivska Pani

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů