Vánoční mandlový nugát s medem - postup přípravy
Chcete-li mít na vánočním stole něco, s čím se tak často u druhých nesetkáte, vsaďte na mandlový nugát s medem. Recept není složitý a všichni, kteří jej ochutnají, ho po vás budou zaručeně chtít – tak dobře nugát chutná.
Ingredience
Mandle vložte do studené vody, přiveďte ji k varu a vařte 3 minuty. Poté vodu sceďte a mandle nechte vychladnout, následně je oloupejte. Oloupané mandle osmahněte na pánvi a odložte bokem.
Do misky vlijte vaječný bílek a ušlehejte tuhý sníh. Na rozehřátou pánev vlijte med, přisypte do něj moučkový cukr a zamíchejte. Jakmile se cukr rozpustí a ingredience se propojí, přimíchejte do směsi postupně vyšlehaný sníh z bílku.
Jakmile se sníh spojí s medem a cukrem, přisypejte do něj mandle. Vše důkladně promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do dortové formy. Formu vložte do lednice a chlaďte 12 hodin.
Tip: Poté, co nugát ztuhne, nakrájejte jej na obdélníky o šířce přibližně 3 cm a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell