Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka se sýrovými knedlíčky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Polévka se sýrovými knedlíčky - postup přípravy

Většina z nás zná jenom játrové knedlíčky. Jsou ale i jiné možnosti, čím vylepšit kvalitně uvařený vývar. Jsou to sýrové knedlíčky, které se do mnoha polévek skvěle hodí a při konzumaci také zasytí. Přinášíme vám recept na takovou polévku, kterou si zcela jistě zamilují všichni členové vaší rodiny.

Ingredience pro:
4 porce

Polévka

Sýrové knedlíčky

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první je třeba založit si polévku. Pokud už máte hotový zeleninový vývar, je to výrazně jednodušší. Pokud ho ještě k dispozici nemáte, je třeba ho nejprve několik hodin vařit. Jakmile je hotový, můžete se pustit do přípravy zeleniny. Tu oloupejte, nakrájejte na kousky a nechte v hrnci orestovat. Když lehce zhnědne, přidejte další ingredience, zamíchejte a lehce zaprašte moukou.




Následně už stačí připravenou zeleninovou směs jenom zalít vývarem. Ten přiveďte k varu a vařte pár minut do doby, než bude zelenina dokonale měkká a než se chutě propojí. V tomto mezičase je možné začít si připravovat knedlíčky.

Příprava sýrových knedlíčků je velmi snadná, jelikož základem je nastrouhaný sýr. Ten vložíte do misky a k němu budete postupně přidávat zbývající ingredience. Vše je třeba důkladně promíchat a také propracovat, na hutnou a konzistenci držící směs.

Následně můžete rukama vytvářet jednotlivé knedlíčky. Ideální je si ruce namočit ve vodě a potom v dlaních jednoduše tvarovat jeden knedlíček za druhým. Ty odkládejte na talířek zvlášť, jelikož vařit je třeba až najednou.

Na závěr hoďte sýrové knedlíčky do vařící polévky a nechte je provařit asi 3 minuty. Během té doby lehce změknou a nebudou cítit použitou moukou. V tu chvíli je vaše polévka hotová a v tu chvíli můžete ochutnávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů