Vánoční tatrankové medvědí tlapky - postup přípravy
Vyzkoušejte snadný recept na oblíbené tatrankové medvědí tlapky, které budete mít hotové za pár minut. Toto vánoční cukroví stačí jen lehce posypat moučkovým cukrem nebo je můžete z půlky namočit do čokolády.
Ingredience
Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte moučkový cukr, mleté ořechy, rozemleté tatranky, vejce a na kostky nakrájenou změklou Heru.
Vše pečlivě promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechce ho odpočinout v lednici alespoň 1 hodinu.
Těsto vyndejte z lednice naplňte ho do formiček. Poté je přendejte na plech a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Tlapky pečte přibližně 10 minut.
Vyjměte je z trouby, nechte je zcela vychladnout a poté je vyklopte z formiček. Nakonec je můžete posypat moučkovým cukrem nebo je z půlky namočit v rozpuštěné čokoládě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.