Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelí plněné mletým masem a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Zelí plněné mletým masem a sýrem - postup přípravy

Pokud vám došla inspirace k tomu, co připravit k obědu, vyzkoušejte zelí plněné mletým masem. Pokrm je šťavnatý, výživný, plný bohatých chutí a dokonale vás zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Marináda

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Odřízněte vršek zelí, zeleninu obraťte a zbavte ji košťálu. Zelí vydlabejte tak, aby jeho stěny měly 2–2,5 cm.

Poznámka: Důležité je, aby zelí zůstalo v celku. Nekrájejte ho.

2. KROK

Mleté maso smíchejte s rozmixovanou cibulí, solí, pepřem a vejci. Ingredience míchejte 5 minut, abyste si byli jistí, že se suroviny důkladně propojily. 

3. KROK

Částí směsi z mletého masa naplňte vydlabané zelí. Na povrchu náplně vytvořte důlek, do kterého vmáčkněte tvrdý sýr a celé zelí pokryjte zbytkem náplně. 

Poznámka: Aby měl pokrm rovnoměrný tvar, maso uhlaďte mokrýma rukama.

4. KROK

Zelí vložte do zapékací mísy a pokryjte ho plátky slaniny po celém povrchu. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 120 minut.

5. KROK

Mezitím připravte marinádu. V misce smíchejte sůl, pepř, mletou uzenou papriku, sójovou omáčku, francouzskou hořčici a med. Po dvou hodinách maso vyndejte z trouby a marinádou ho potřete. 

6. KROK

Zelí vraťte zpět do trouby, jejíž teplotu zvedněte na 240 °C a pokračujte v pečení 5–10 minut, dokud pokrm nezačne zlátnout. Zatím vytvořte omáčku. 

7. KROK

Nakládané okurky rozmixujte s čerstvým sýrem, hořčicí, majonézou a smetanou. Do vzniklé směsi vmíchejte nasekaný kopr a omáčkou polijte upečené zelí plněné mletým masem. 

Poznámka: Pokrm servírujte nakrájený na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Oblíbené recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů