Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Včelí úly s vanilkovým krémem a rumem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Včelí úly s vanilkovým krémem a rumem - postup přípravy

Včelí úly jsou klasikou, která by o Vánocích neměla chybět v žádné domácnosti. Připravte si lahodné cukroví podle jedinečného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Výhodou receptu je, že nemusíte vůbec použít troubu.

Ingredience pro:
80 kusů
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozemleté piškoty smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry, kakaem, mlékem, rumem a změklým máslem. Z ingrediencí vytvořte těsto, zabalte jej do sáčku a dejte jej chladit na 1 hodinu do lednice.

2. KROK

Zatímco se těsto chladí, připravte si krém. Máslo, moučkový cukr, vaječné žloutky a vanilkový cukr vyšlehejte do krému a na závěr do něj vešlehejte rum. Hotový krém přikryjte talířem a dejte ho chladit do lednice na 15 minut. 

3. KROK

První formu na úly si vymažte máslem a vysypejte cukrem krystal nebo krupicovým cukrem. Následně do formy vložte těsto a pořádně jej umačkejte. Do středu těsta ve formě udělejte malíčkem díru, kterou naplňte připraveným krémem. 

4. KROK

Následně těsto s krémem z formy vyklepněte na připravený plech nebo jinou podložku a můžete servírovat.

Poznámka: Formu nevysypávejte moučkovým cukrem, protože by se vám na ni těsto lepilo.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů