Včelí úly s vanilkovým krémem a rumem - postup přípravy
Včelí úly jsou klasikou, která by o Vánocích neměla chybět v žádné domácnosti. Připravte si lahodné cukroví podle jedinečného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Výhodou receptu je, že nemusíte vůbec použít troubu.
Těsto
Krém
Rozemleté piškoty smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry, kakaem, mlékem, rumem a změklým máslem. Z ingrediencí vytvořte těsto, zabalte jej do sáčku a dejte jej chladit na 1 hodinu do lednice.
Zatímco se těsto chladí, připravte si krém. Máslo, moučkový cukr, vaječné žloutky a vanilkový cukr vyšlehejte do krému a na závěr do něj vešlehejte rum. Hotový krém přikryjte talířem a dejte ho chladit do lednice na 15 minut.
První formu na úly si vymažte máslem a vysypejte cukrem krystal nebo krupicovým cukrem. Následně do formy vložte těsto a pořádně jej umačkejte. Do středu těsta ve formě udělejte malíčkem díru, kterou naplňte připraveným krémem.
Následně těsto s krémem z formy vyklepněte na připravený plech nebo jinou podložku a můžete servírovat.
Poznámka: Formu nevysypávejte moučkovým cukrem, protože by se vám na ni těsto lepilo.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou