Domácí ovocné knedlíky a pagáče ze zbylého těsta

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
7 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí ovocné knedlíky a pagáče ze zbylého těsta - postup přípravy

Z kynutého těsta z mléka s trochou másla lze připravit nádherně nadýchané ovocné knedlíky. Recept na knedlíky nám poskytla paní Jaroslava Slavíková.
1. KROK

Z vlažného mléka, droždí a cukru zadělejte kvásek. Až se rozjede, přidejte mouku, sůl, vejce, máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. Pak mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

2. KROK

Z těsta oddělte kousek na knedlík, udělejte placičku a zabalte do něho ostružiny, ale jde použít i jiné ovoce. Knedlíky dejte do hrnce s vařící vodou a vařte je 7 minut. Po vyndání z vody je propíchněte, potřete trochou másla a posypejte cukrem, tvarohem či třeba perníkem, jednoduše čímkoliv, co máte rádi.

3. KROK

Pokud vám zbylo těsto, nemusíte ho vyhazovat. Roztáhněte jej na placku a osmažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Můžete ho použít i na langoše.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 222 hlasů
Nahlásit chybu
137 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt