Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Věnečky s vanilkovým krémem a rumem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Věnečky s vanilkovým krémem a rumem - postup přípravy

Věnečky s vanilkovým krémem, podle paní Kateřiny Kaštanové, jsou nadýchané a obsahují lahodný krém. Můžete je servírovat ve všední den i jako slavnostní dezert.

Ingredience pro:
37 kusů
+ -

Těsto

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkem, máslem, cukrem krupice a rumem. Směs následně vařte 1–2 minuty na mírném ohni, do zhoustnutí. 

2. KROK

Vzniklý krém přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a krém nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

3. KROK

Zatímco krém chladne, připravte si těsto. V míse vyšlehejte vejce s vodou, ztuženým tukem, solí a moukou. 

Tip: Do směsi přidávejte mouku postupně, aby mělo těsto hladkou konzistenci bez hrudek.

4. KROK

Těsto vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí a na plechu vyložený pečicím papírem vytvořte věnečky ve tvaru kruhu s otvorem uvnitř. Věnečky pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30 minut. 

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Věnečky by měly být upečeny dozlatova. Po celou dobu pečení troubu neotevírejte, aby těsto neslehlo. 

6. KROK

Po upečení nechte věnečky vychladnout a následně je horizontálně rozřízněte na polovinu. Vychladlým krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a krém naneste po celém obvodu jedné poloviny věnečku. Druhou polovinu na krém položte. Postup opakujte u všech věnečků. 

7. KROK

Věnečky s vanilkovým krémem servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Poznámka: Pokrm se skvěle hodí ke kávě ve všední den, ale také jako slavnostní dezert.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů