Dvoubarevná roláda s kakaovým krémem - postup přípravy
Nechcete-li trávit hodiny přípravou dezertu, upečte si dvoubarevnou roládu s jemným kakaovým krémem. Dezert je vláčný a skvěle doplní slavnostní tabuli.
Korpus
Krém
Horké mléko vyšlehejte se 110 ml oleje a vaječnými žloutky, které přidávejte jeden po druhém. Do směsi přidejte 100 g mouku a těsto rozlijte do dvou misek.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do jedné z nich přidejte 40 g mouky a do druhé 10 ml oleje s prosetým kakaem. V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem a polovinu vzniklého sněhu opatrně vmíchejte do kakaového těsta.
Druhou polovinu vmíchejte do světlého těsta, které následně rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem. Světlé těsto pokryjte kakaovým těstem a rukojetí lžíce těsto po celém plechu projeďte.
Korpus pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 20 minut a po vyjmutí z trouby ho nechte chladnout 10 minut. Následně ho překlopte na čistý pečicí papír, do kterého korpus zarolujte.
Roládu zabalte do utěrky a nechte ji dalších 10 minut chladnout. Mezitím připravte krém. Smetanu vyšlehejte dotuha a vešlehejte do ní kondenzované mléko a poté kakao.
Dvoubarevnou roládu rozbalte, pokryjte ji krémem, zarolujte ji a zabalte do potravinové fólie. Dezert vložte na 2–3 hodiny do lednice a před podáváním ji posypte kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Smaczny.tv