Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obrácený vepřový řízek s bramborovým salátem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Obrácený vepřový řízek s bramborovým salátem - postup přípravy

Obrácený vepřový řízek aneb řízek naruby je vlastně klasický řízek, u něhož je akorát přehozené pořadí složek trojobalu. Díky tomu má mnohem jemnější a zajímavější texturu a působí originálním dojmem. Recept na jeho přípravu spolu s bramborovým salátem s námi sdílela paní Marie Kopalová.

Ingredience pro:
1 porce

Obrácený vepřový řízek

Bramborový salát

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Obrácený vepřový řízek

Vepřové maso nakrájejte na plátky, rozklepejte je a po obou stranách posypejte solí a pepřem. Do talíře si nachystejte strouhanku a vedle rozkvedlané vajíčko. Řízek oproti běžnému obalte nejprve ve strouhance a poté ve vajíčku.

V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu sádla (případně rostlinného oleje, ale se sádlem řízky chutnají lépe) a řízky nechte osmažit po obou stranách dozlatova. Po osmažení je nechte okapat a podávejte s kopečkem bramborového salátu.

2. KROK

Bramborový salát

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Poté je slijte, nechte vychladnout, oloupejte slupku a protlačte je skrze kolečko na brambory do hluboké mísy. Totéž udělejte také s vejci, které uvařte natvrdo.

Přidejte slitou a okapanou nakládanou zeleninu do bramborového salátu (anebo zvlášť uvařte mrkev a celer doměkka a nakrájejte je na drobné kostičky), na kostičky nakrájený gothaj, najemno nakrájenou cibuli, slitý a okapaný hrášek, kapku oleje a nálevu ze zeleniny (nebo vývaru po uvaření čerstvé). Salát podle chuti osolte a opepřete, důkladně promíchejte a nechte ho pár hodin proležet v lednici.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů