Vepřová játra na slanině - postup přípravy
Játra jsou často neprávem opomíjenou součástí jídelníčku. Pokud si ale vaši oblibu získala, připravte si je na slanině s rýží podle receptu od paní Hany Petrášové, budou vám moc chutnat.
Ingredience
Špek nebo slaninu nakrájejte na drobné kostičky a spolu s cibulí je orestujte dorůžova. Játra nakrájejte na menší kostky a přihoďte je k zezlátlé cibulce. Posypejte je trochou kmínu a čerstvě mletého černého pepře a chvíli za občasného míchání restujte, aby se ze všech stran opekla a zatáhla se.
Obsah hrnce podlijte trochou vody, přidejte dobrý masox a duste asi 45 minut doměkka. Nakonec omáčku zahustěte buďto trochou škrobu, anebo záklechtkou z hladké mouky a vody. Poté ji dochuťte solí, pepřem a případně podravkou a podávejte s vařenými brambory nebo rýží.