Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maso se zelím a bramborami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Maso se zelím a bramborami - postup přípravy

Také to jistě znáte – přiběhnete z práce domů, sotva popadáte dech a rodina už na vás doráží, co bude dnes k večeři. Vy jste přitom za celý den neměla čas se ani na chvíli zastavit a vůbec něco vymyslet, natož, abyste něco nakoupila. I tak ale můžete situaci ještě zachránit. Tento pokrm je velmi rychlý, snadno ho zvládnete i s minimem ingrediencí, a přitom vůbec nepůsobí jako nějaké uspěchané jídlo bez nápadu. Znít to skvěle? Tak s chutí do toho.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do pánve nalijte rostlinný olej, zahřejte ho a rozložte na něj kousky masa. Maso přímo na pánvi osolte, opepřete, osmažte z obou stran a vložte do samostatné mísy, kde ho nechte chvíli odpočívat.




Na oleji, který zbyl na pánvi, smažte cibuli nakrájenou na malé kostky až do doby, než bude lehce zlatavá. Přidejte mrkev, nastrouhanou na velkém struhadle, a duste do měkka.

Zelí z plechovky nebo ze zavařovačky nejprve ochutnejte. Pokud je příliš kyselé, postačí ho jemně propláchnout v sítku pod proudem vody. Teprve pak jej přidejte do pánve a jemně duste na mírném plameni. Poté maso vraťte na pánev a rozložte na něj nakrájené brambory. Brambory není třeba krájet na úplně malé kousky. Je lepší, když budou větší, aby se nerozvařily. Přidejte sůl, pepř, přidejte všechno koření a nasekaný česnek. Nakonec celou směs zalijte vodou a vařte 30 minut pod poklicí.

Směs míchejte přibližně každých 7–8 minut a nezapomeňte také pravidelně ochutnávat. V případě potřeby také můžete ještě dochutit nebo směs podlít vodou, aby se nepřipalovala. Jakmile je maso měkké, máte hotovo a je možné podávat večeři. Hotové jídlo lze posypat nakrájenou zelenou cibulkou. Celá rodina se jistě bude olizovat až za ušima.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů