Vepřová krkovička na houbách - postup přípravy
Pokud milujete houby, tato receptura na voňavou a jemnou vepřovou krkovičku na houbách je pro vás přesně to pravé. Svůj oblíbený recept na ni s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Vepřovou krkovici nakrájejte na plátky, které mírně rozklepejte a po obou stranách je osolte a silněji opepřete. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a zprudka v něm opečte maso po obou stranách dozlatova. Poté jej z hrnce opět vyjměte stranou.
Nasekejte cibuli nadrobno a ve výpeku z masa ji osmažte dozlatova. Do hrnce vraťte zpátky maso, podlijte jej trochou vody a pod pokličkou jej duste doměkka. Nakonec přidejte očištěné a na menší kousky pokrájené houby, vše zaprašte hladkou moukou a dobře ji rozmíchejte.
Ze směsi nechte za častého míchání odpařit přebytečnou vodu. Výslednou šťávu ochuťte solí, pepřem a třemi prolisovanými stroužky česneku a podávejte spolu s vařeným bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.