Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené vepřové kotlety na cibulce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Dušené vepřové kotlety na cibulce - postup přípravy

Vepřové kotlety jsou velmi oblíbeným druhem masa, který lze připravit na sto způsobů. Vyzkoušejte je například na cibulce a s jednoduchou omáčkou podle receptu, který nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kotlety z obou stran naklepejte a osolte a opepřete. Pak si prolisujte česnek a připravte hořčici. Všechny kotlety potřete z jedné strany nejprve česnekem a poté hořčicí. Cibule nakrájejte na kostičky a na troše oleje je dejte smažit na velkou pánev, ke které máte poklici, dokud nezesklovatí.

2. KROK

Dejte na osmaženou cibuli plátky kotlet, přikryjte je poklici a smažte 5 minut. Pak je obraťte, podlijte je horkou vodou (pokud chcete lepší chuť, můžete samozřejmě použít i masový vývar) a pod poklicí duste 45 až 60 minut, dokud nebude maso měkké, v případě potřeby dolijte vodu. Do jiného hrnce si dejte podle návodu vařit rýži tak, aby byla hotová ve stejnou chvíli jako maso.

3. KROK

Maso vyjměte z hrnce. Ve zhruba skleničce vody rozmíchejte trochu polohrubé mouky a touto směsí zahustěte vroucí šťávu v hrnci. Nezapomeňte míchat. Poté přiklopte hrnec pokličkou a na několik minut vše nechte provařit. Podle chuti omáčku osolte a vraťte maso zpět. Hotové maso s omáčkou pak servírujte s vařenou rýží.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů