Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová panenka na houbách se slaninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Vepřová panenka na houbách se slaninou - postup přípravy

Nevíte-li, co vařit k obědu, připravte si to nejkřehčí a nejšťavnatější maso na pánvi. Vepřová panenka na houbách, podle paní Hany Petrášové, je chutná a můžete si ji upéct i v troubě.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Panenku nakrájejte na plátky a osolte a opepřete ji z obou stran. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Poté ji vyjměte, odložte bokem a na výpeku pečte, z každé strany, vepřovou panenku přibližně 2–5 minut. 

2. KROK

Do pánve následně přidejte zpět slaninu a cibuli nakrájenou na proužky. Přidejte také česnek nakrájený na plátky a vše zalijte sójovou omáčkou. Ingredience zamíchejte a přikryjte pokličkou.

3. KROK

Vepřovou panenku na houbách duste přibližně 20 minut. Po asi 10 minutách dušení přidejte do pánve houby. Jsou-li sušené, předem je namočte.

Poznámka: V průběhu dušení pokrm mírně podlévejte. 

4. KROK

Jídlo je hotové, jakmile je maso měkké a omáčka zredukovaná. 

Tip: Jako přílohu můžete zvolit například vařené brambory, bramborovou kaši, rýži nebo například hranolky. Pokrm servírujte se zeleninovou oblohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů