Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová pečeně s bramborem a krabím salátem se zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vepřová pečeně s bramborem a krabím salátem se zeleninou - postup přípravy

Brambory, vepřové maso, zelenina – a krab. Neobvyklá kombinace, která je ale neskutečně chutná a přitom snadná na přípravu. Připravte pro svou rodinu zajímavou večeři doslova napěchovanou vitamíny, po které se budou vaši strávníci ještě dlouho oblizovat až za ušima.

Ingredience pro:
10 porcí

Pečeně s bramborem

Krabí salát

Kuchařka
Kuchařka:

Maso položte na pracovní plochu a z obou podélných stran položte příborový nůž nebo jinou zarážku. Ostrým nožem pak nakrájejte maso na plátky o síle kolem 1,5 centimetru tak, že ve spodní části zůstanou propojené, což zajistíte zmíněnými zarážkami.




Oloupejte brambory a nakrájejte je na silnější kulaté plátky. Vložte je do hluboké misky, přelijte asi dvěma polévkovými lžícemi rostlinného oleje a posypejte půl lžičkou soli, trochou červené papriky a mletého černého pepře a dobře promíchejte, aby koření obalily všechny plátky brambor.

Oloupejte cibuli, rozpulte ji a nakrájejte na půlkulaté plátky.

Pekáček vymažte rostlinným olejem. Vhoďte na něj pokrájenou cibuli, rozprostřete ji po celém dně a na ni položte nakrojené maso. Do mezer mezi plátky naskládejte okořeněné brambory.

V malé misce smíchejte tři lžíce oleje s půl lžičkou soli, špetkou červené papriky a černého pepře, přidejte půl lžičky italských bylinek a promíchejte. Touto směsí potřete celý povrch připraveného masa.

Pekáč zakryjte pečicím papírem a hliníkovou fólií a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 40 minut. Asi v polovině pečení vyndejte pekáč s masem z trouby, odstraňte alobal a pečicí papír a vraťte maso zpátky do trouby dopéct.

Zatímco se maso peče, připravte zeleninový salát s krabím masem.


Krabí tyčinky podélně rozkrojte, nakrájejte na malé kostky a vložte je do hluboké misky.

Rozkrojte zelenou papriku, zbavte ji stopky a semeníku, a polovinu plodu rozkrájejte na tenčí krátké nudličky. Červenou cibuli nakrájejte na půlkulaté plátky a vložte oba druhy zeleniny do misky ke krabímu masu.

Rozkrojte podélně hlávku čínského zelí, zbavte ji košťálu a zbytek nakrájejte na tenké proužky, které přidejte rovněž do misky s krabím salátem. Nakonec přidejte také konzervovaný hrášek.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s francouzskou hořčicí, solí a černým pepřem do jednolité směsi, kterou přilijte do mísy se zeleninou a krabem a vše důkladně promíchejte.

Dopečené maso vyndejte z pekáče, rozdělte ho křížem na čtvrtky a servírujte na talíř spolu s kopečkem zeleninového salátu s krabem.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů