Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Batátové lupínky

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Batátové lupínky - postup přípravy

Batátové lupínky jsou nesmírně jednoduché a přitom tak lahodné a bez dalších zbytečných surovin. Můžete si je připravit například jako „zobání“ k televizi.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Batáty oloupejte, kolik jich budete dělat, je jenom na vás. Poté z nich škrabkou na brambory udělejte podlouhlé tenké lupínky. Dejte je do mísy se studenou vodou a několikrát je propláchněte a slijte, abyste z nich odstranili co nejvíce škrobu.

2. KROK

Lupínky dejte na kuchyňské papírové utěrky a dobře je osušte. Na pánev rozetřete trochu oleje a lupínky z obou stran osmahněte do zlatova. Po vychladnutí je můžete konzumovat.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů