Vepřová žebra v rajčatové marinádě - postup přípravy
Chtěli byste sobě a své rodině dopřát opravdu výjimečný oběd nebo večeři? Pak si při příjemném počasí ugrilujte vepřová žebra marinovaná v rajčatové omáčce s cibulí a šalotkou. Jsou naprosto fantastická. Až poprvé ochutnáte, nebudete chtít přestat jíst.
Ingredience
Nejprve si vepřová žebra očistěte a na povrchu nařízněte ostrým nožem do jakési mřížky. Poté se pusťte do přípravy marinády. Do kuchyňského robota vlijte nejprve rajčatovou omáčku, pak přijdete očištěnou a pokrájenou jednu cibuli a šalotku, očištěné a na kusy nakrájené papriky, sedm loupaných česnekových stroužků, vložte i plnotučnou hořčici, sušenou bazalku, sůl a vše mixováním propojte.
Marinování vepřových žeber a jejich následné grilování
Nyní marinádu vlijte na očištěná a naříznutá vepřová žebra, která jste umístili do hlubokého pekáčku. Dobře promíchejte, aby se ochutil skutečně každý kousek masa. Potom žebra dejte do lednice marinovat na několik hodin. Mezitím si rozehřejte gril a také oloupejte + pokrájejte na dílky mrkve i zbylé cibule a operte ve vodě kopr s petrželí.
Po uplynutí potřebné doby marinování vyjměte žebra z chladničky, zabalte do alobalu a přidejte ke každému kusu i pokrájené mrkve, snítku kopru, petržele a pokrájenou cibuli. Grilujte asi hodinu, nebo dle svých zvyklostí.
Servírování vepřových žeber
Ogrilovaná vepřová žebra vyjměte a podávejte teplá s oblíbeným pečivem. Hodit se bude chléb, bageta, nebo veka. Přejeme dobrou chuť.