Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sekaná bez vajec

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 105 minut

Domácí sekaná bez vajec - postup přípravy

Pokud byste si rádi upekli sekanou, ale nemáte doma vajíčka, tento recept je pro vás jako stvořený. Vůbec je totiž při její přípravě nebudete potřebovat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostky. Přidejte němu sůl, dusitanovou sůl, sušený česnek, pepř a mletý muškátový oříšek. Přilijte velmi studenou vodu a vše zpracovávejte rukou tak dlouho, dokud se voda nezapracuje do masa, které bude jakoby lepkavé. Přikryjte mísu fólií a dejte ji na několik hodin do lednice.

2. KROK

Nakrájejte si čisté vepřové sádlo na kostičky. Pak ho zalijte horkou vodou, z ní ho přendejte do mísy se studenou vodou, vyjměte ho a nechte vychladnout. Uleželé maso umelte v mlýnku na maso, přidejte pokrájené sádlo a škrob a vše promíchejte.

3. KROK

Chlebovou formu vymažte olejem nebo sádlem. Dejte do ní směs a velmi dobře ji upěchujte. Vrch masa potřete domácí omáčkou, můžete ale použít i kečup. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 110 °C a pečte maso 1 hodinu. Pak teplotu zvyšte na 130 °C a pečte dalších 45 minut. Po upečení nechte maso vychladnout, vyjměte ho z formy a dejte přes noc uzrát do lednice. Podávejte s chlebem nebo jak jste zvyklí.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů