Vepřové maso na mrkvi s bramborovou kaší - postup přípravy
Vepřové maso na mrkvi je velmi jednoduché a přitom chutné jídlo, jehož příprava je díky použití tlakového hrnce dílem pár chvil. Svůj oblíbený recept s námi sdílela paní Andy Březinová.
Ingredience
Na bramborovou kaši
Maso nakrájejte na kostky, cibuli nadrobno a očištěnou mrkev na kolečka. V tlakovém hrnci bez víka rozehřejte kousek sádla a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Když jemně zezlátne, přihoďte k cibulce kostky masa a nechte ho ze všech stran osmahnout dozlatova. Nakonec přihoďte kolečka mrkve a ještě chvíli restujte.
Směs posypejte solí, pepřem a mletým kmínem, podlijte ji trochou vody a hrnec uzavřete tlakovou poklicí. Nechte maso s mrkví vařit asi 30 minut. Po dovaření přidejte trochu másla a omáčku zaprašte hladkou moukou nebo trochou škrobu. Důkladně vše rozmíchejte, nechte ještě chvilku provařit a odstavte ze sporáku.
Pro přípravu bramborové kaše uvařte oloupané brambory v osolené vodě doměkka. Po dovaření brambory slijte, přilijte k nim teplé mléko a kousek másla a vše rozmixujte dohladka. Podle chuti kaši přisolte a podávejte spolu s dušeným masem, mrkví a pořádnou dávkou vypečené šťávy.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.