Vepřové maso na nakládaných okurkách - postup přípravy
Recept na vepřové maso na nakládaných okurkách podle Youtube kanálu Recepty bez brepty vás ohromí výsledkem. Maso je šťavnaté, křehké a omáčku zajímavě doplňuje chuť okurek.
Maso
Příloha
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na plátky nakrájejte krkovici, kterou opepřete a osolte z obou stran. Na pánvi rozehřejte sádlo a smažte na něm cibulku, asi 1 minutu.
K cibuli přidejte maso tak, aby se dotýkalo přímo pánve a cibule byla kolem něj. Maso smažte přibližně 3 minuty a poté jej obraťte. Smažte další tři minuty a do pánve přidejte bobkový list s novým kořením a drceným kmínem.
Maso dejte v pánvi na stranu a na cibuli dejte hořčici, sójovou omáčku a worcestrovou omáčku. Ingredience zamíchejte a maso vraťte zpět, jak bylo. Do pánve vlijte vývar tak, aby bylo maso zcela ponořené a na mírném ohni jej duste 2 hodiny pod pokličkou.
Zatímco se maso dusí, okurky nakrájejte na proužky a vložte je do mísy. Po dvou hodinách maso vyjměte z pánve, šťávu propasírujte, přidejte do ní nakrájené okurky a vše vařte dalších 10 minut.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na plátky o šířce 0,5 cm. Plátky vařte v osolené vodě po dobu 10 minut, poté je vyjměte a smažte na rozpáleném oleji z obou stran po dobu 4 minut, dozlatova.
Tip: Usmažené plátky brambor položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Vepřové maso na nakládaných okurkách podávejte společně s omáčkou a s plátky brambor posypanými petrželkou.
Tip: Pokud máte rádi cibuli, nakrájejte ji na kolečka a podávejte ji k masu. Chutná to skvěle.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty