Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso ve vlastní šťávě

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Vepřové maso ve vlastní šťávě - postup přípravy

Pokud hledáte způsob, jak uskladnit vepřové maso, aniž byste jej museli mrazit, máme pro vás velice chutný tip na kořeněné masové konzervy. Tak chutné maso jste ještě nejedli.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na menší špalíky. Do velké mísy nasypejte 50 gramů soli (počítá se 20 gramů soli na 1 kilogram masa), přidejte podle chuti mletou sladkou papriku, jednu lžičku chilli a Podravku. Všechny přísady promíchejte a všechny kousky masa ve směsi obalte.

2. KROK

Připravte si umyté a sterilizované zavařovací sklenice. Do každé z nich nasypejte pár kuliček černého pepře a vložte dovnitř maso. Ke stěně zboku vsuňte jeden bobkový list a jeden stroužek česneku, který rozřízněte na dvě poloviny, a sklenice uzavřete víčkem.

3. KROK

Sklenice s masem vyskládejte do hrnce, jehož dno vyložte čistou utěrkou. Zalijte konzervy vodou tak, aby hladina dosahovala asi do dvou třetin jejich výšky. Přiveďte vodu k varu, snižte teplotu a nechte maso ve sklenicích na mírném ohni vařit 3 hodiny.

4. KROK

Po třech hodinách opatrně vyndejte z hrnce (množství tekutiny uvnitř závisí na obsahu tuku v jednotlivých kouscích masa. Konzervy zakryjte dekou a nechte je přes noc zvolna zchladnout. Poté můžete maso konzumovat (ať už samotné, anebo jako součást dalších vařených jídel), anebo jej uskladněte do spíže či do sklepa, kde vydrží velmi dlouho. Po otevření v lednici vydrží až 30 dní.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů