Vepřové s bramborami a kysaným zelím - postup přípravy
Vepřové s bramborami je tradiční chutný pokrm, obsahující šťavnaté maso a lahodnou zeleninu plnou vitamínů. Recept, podle paní Ilony Simunkové, je jednoduchý a rychlý.
Ingredience
Připravte si pekáč vymazaný olejem, do kterého vložte vepřové maso nakrájené na větší kousky. K masu přidejte oloupané brambory nakrájené na měsíčky a pár stroužků česneku.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vmíchejte ji do směsi s masem, společně s nakrájenou paprikou bez semeníku, solí a kmínem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 60 minut.
Poznámka: Chcete-li, aby bylo maso šťavnatější, pečte ho přikryté alobalem. Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Vepřové by mělo být upečeno doměkka.
Vepřové s bramborami servírujte společně se syrovým kysaným zelím, které dodává pokrmu osvěžující chuť.
Tip: Zelí můžete podávat i uvařené nebo připravené nasladko.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.