Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové s bramborami a kysaným zelím

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové s bramborami a kysaným zelím - postup přípravy

Vepřové s bramborami je tradiční chutný pokrm, obsahující šťavnaté maso a lahodnou zeleninu plnou vitamínů. Recept, podle paní Ilony Simunkové, je jednoduchý a rychlý.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Připravte si pekáč vymazaný olejem, do kterého vložte vepřové maso nakrájené na větší kousky. K masu přidejte oloupané brambory nakrájené na měsíčky a pár stroužků česneku. 

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vmíchejte ji do směsi s masem, společně s nakrájenou paprikou bez semeníku, solí a kmínem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 60 minut.

3. KROK

Poznámka: Chcete-li, aby bylo maso šťavnatější, pečte ho přikryté alobalem. Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Vepřové by mělo být upečeno doměkka.

4. KROK

Vepřové s bramborami servírujte společně se syrovým kysaným zelím, které dodává pokrmu osvěžující chuť. 

Tip: Zelí můžete podávat i uvařené nebo připravené nasladko. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů