Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí maso na cibuli s plněnými žampiony

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Hovězí maso na cibuli s plněnými žampiony - postup přípravy

Jednou z možností, jak luxusně připravit hovězí maso, je pomalu ho dusit na cibuli. Výborně se k němu hodí plněné žampiony s trochou smetanové omáčky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na maso

Na houby

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte maso na kostky a dejte ho na větší suchou pánev, k níž máte poklici. Pak pokrájejte na půlkolečka cibuli a přidejte ji k masu spolu s máslem a vodou. Přiveďte vše k varu a za občasného míchání vařte pod poklici 1 hodinu.

2. KROK

Pak nasekejte česnek a přidejte ho na pánev. Vše osolte, opepřete a pod poklicí vařte dalších 90 až 120 minut, dokud není maso měkké. V případě potřeby můžete přidat trochu vody, pokud by se vyvařila.

3. KROK

Ze žampionů odlomte nožičky a nakrájejte je na kostičky, stejně tak na kostičky nakrájejte cibuli a nasekejte česnek. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a dejte smažit houby, cibuli a česnek, dokud nebude směs zlatavá. Pak ji dejte do misky, přidejte zakysanou smetanu a nasekanou petržel s koriandrem, osolte, opepřete a zamíchejte.

4. KROK

Na pánvi si rozpalte olivový olej a dejte smažit kloboučky žampionů, jako první spodní stanu. Mezitím si nakrájejte na plátky mozzarellu. Otočte kloboučky, naplňte je připravenou směsí z pánve a přikryjte ji plátkem mozzarelly. Přilijte smetanu a vodu, přiklopte a pod poklicí vařte 10 až 12 minut.

5. KROK

Vyndejte houby, v troše vody rozmíchejte trochu hladké mouky a zahustěte jí tekutinu na pánvi. Přidejte muškátový oříšek, dle chuti osolte a opepřete a asi 2 minuty provařte. Maso podávejte se žampiony přelité hotovou šťávou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů