Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený tvarohový koláč

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený tvarohový koláč - postup přípravy

Zná to asi každý. Nemáte času nazbyt, ale potřebovali byste připravit skvělý dezert pro návštěvu. Ideálním řešením je zákusek nepečený. Ten vám zabere maximálně půl hodiny. Vyzkoušejte tento tvarohový, který zachutná i těm nejmlsnějším jazýčkům.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si rozemelte v mixéru máslové sušenky na prášek. Pak je přelijte rozpuštěným máslem a promíchejte.




Výslednou směs navrstvěte do koláčové kulaté formy a upěchujte lžící. Korpus dejte na několik minut do lednice, aby ztuhnul.

Mezitím se pusťte do přípravy krémové náplně. V misce smíchejte zakysanou smetanu s měkkým tvarohem, smetanou ke šlehání, moučkovým cukrem a rozdělte krém na dvě části (vlijte do dvou rendlíků). Do každé posléze vsypte želatinu. Následně směsi prohřejte na plotně, aby mírně zhoustly.

Dále si rozdrťte hořkou čokoládu, rozpusťte ji v malém hrnci a vlijte ji do jedné ze smetanových směsí. Vařečkou suroviny propojte, a nakonec odstavte ze sporáku.

Nyní si vyjměte sušenkový korpus z lednice a nalijte na něj střídavě čokoládový a smetanový krém.

Pak si k ruce vezměte párátko či špejli a vytvořte různé obrazce.

Tvarohový koláč dejte tuhnout do lednice alespoň na dvě až tři hodiny, ideálně však přes noc. Podávejte pokrájené na přiměřeně velké porce třeba s čerstvým ovocem, nebo s kopečkem ušlehané smetany. Skvělý bude dezert s šálkem kávy, kakaa či čaje. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů