Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná cuketová buchta s čokoládou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vláčná cuketová buchta s čokoládou - postup přípravy

Tato cuketová buchta vás dostane svou chutí a také tím, že je nadýchaná jako obláček. Je jen na vás, jestli se do ní rozhodnete přidat třeba rozinky či ořechy; recept nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová. Více jejích receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní všechna vejce. Přidejte k nim špetku soli a začněte je šlehat. Během šlehání k nim postupně přisypávejte cukr. Cuketu nastrouhejte nadrobno. Zašlehejte do směsi i rostlinný olej. Hladkou mouku prosejte s práškem do pečiva, kakaovým práškem a mletou skořicí.

2. KROK

Poté vše smíchejte a tuto sypkou směs vmíchejte do vyšlehaného těsta. Nakonec do něj přimíchejte i nastrouhanou cuketu a čokoládu. Hladké těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto po dobu 30 minut.

3. KROK

Čokoládu nalámejte na kousky a dejte ji do misky spolu s horkou smetanou ke šlehání, míchejte obojí tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Tuto polevu nalijte na hotovo buchtu a dle libosti ji zasypejte kokosem či ořechy nebo cukrářským zdobením. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů