Dortová lízátka s čokoládou a vanilkou - postup přípravy
Překvapte své blízké originálním dezertem, který je elegantní a roztomilý. Dortová lízátka připravíte rychle, jednoduše a ozdobit je můžete dle vlastní fantazie.
Korpus
Další ingredience
K namáčení
Vejce s cukrem šlehejte 3 minuty do světlé pěny, do které vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte.
Do směsi přidejte vanilkovou pastu s rozpuštěným margarínem, vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut.
Upečený korpus nechte volně chladnout 15 minut na chladící mřížce. Poté ho roztrhejte na co nejmenší kousky a pomocí robota ho rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s moučkovým cukrem a rozpuštěnou bílou čokoládou.
Jakmile vznikne drobenková směs, zapracujte do ní změklé máslo a uhněťte hladké tuhé těsto, z kterého vytvořte váleček o šířce 3 cm. Ten rozdělte na kousky o šířce 2 cm, z kterých vytvořte kuličky.
Každou kuličku napíchněte na lízátkovou tyčinku, kterou uchopte a kuličku obalte v rozpuštěné bílé čokoládě. Tu nechte ztuhnout a dezert ozdobte dle vlastního vkusu.
Tip: Dortová lízátka můžete obalit v různých druzích čokolády a ozdobit je například cukrářským zdobením nebo jedlými třpytkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CakeAcake