Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dortová lízátka s čokoládou a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Dortová lízátka s čokoládou a vanilkou - postup přípravy

Překvapte své blízké originálním dezertem, který je elegantní a roztomilý. Dortová lízátka připravíte rychle, jednoduše a ozdobit je můžete dle vlastní fantazie.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Korpus

Další ingredience

K namáčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce s cukrem šlehejte 3 minuty do světlé pěny, do které vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte.

2. KROK

Do směsi přidejte vanilkovou pastu s rozpuštěným margarínem, vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut.

3. KROK

Upečený korpus nechte volně chladnout 15 minut na chladící mřížce. Poté ho roztrhejte na co nejmenší kousky a pomocí robota ho rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s moučkovým cukrem a rozpuštěnou bílou čokoládou. 

4. KROK

Jakmile vznikne drobenková směs, zapracujte do ní změklé máslo a uhněťte hladké tuhé těsto, z kterého vytvořte váleček o šířce 3 cm. Ten rozdělte na kousky o šířce 2 cm, z kterých vytvořte kuličky. 

5. KROK

Každou kuličku napíchněte na lízátkovou tyčinku, kterou uchopte a kuličku obalte v rozpuštěné bílé čokoládě. Tu nechte ztuhnout a dezert ozdobte dle vlastního vkusu.

6. KROK

Tip: Dortová lízátka můžete obalit v různých druzích čokolády a ozdobit je například cukrářským zdobením nebo jedlými třpytkami. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: CakeAcake

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů