Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný domácí medovník s mléčnou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vláčný domácí medovník s mléčnou náplní - postup přípravy

Stále si kupujete medovník v supermarketu? Až vyzkoušíte tento domácí skvost, určitě na ten z obchodu zanevřete. Zákusek budete mít během několika málo minut připravený a radost z něj bude mít celá vaše rodina i několik dní.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V rendlíku si smíchejte všechny ingredience určené pro náplň kromě másla. Poté vše vařte do zhoustnutí při stálém míchání.




Pudink odstavte z plotny a nechte zcela zchladnout. Až bude studený, všlehejte do něj změklé máslo. Nakonec nechte směs v lednici.

Nyní si připravte těsto na medové korpusy. V hrnci s nepřilnavým dnem si zahřejte a promíchejte vejce spolu s mlékem, moučkovým cukrem, jedlou sodou, medem a máslem. Postupně přidávejte i polohrubou mouku a vytvořte homogenní odpalované těsto.

To po zchladnutí rozdělte asi na čtyři stejně velké části. Ty vyválejte na pláty a pečte postupně v troubě dozlatova.

Upečené korpusy na medovník nechte zchladnout, okrojte do obdélníků a poté promažte první, třetí a čtvrtý mléčným krémem.

Druhý plát pak potřete jablečným džemem.

Dále vše vyskládejte na sebe a medovník pomažte náplní i na povrchu a okrajích.

Nakonec posypte drobky z okrojeného těsta.

Zákusek přelijte pouze na vrchu polevou z hořké čokolády a oleje a dejte chladit do lednice na několik hodin.

Podávejte pokrájené na menší kousky s šálkem kávy nebo s čajem. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů