Vylepšené kuřecí řízky v kořeněném trojobalu - postup přípravy
Pokud hledáte recept, který oslní vaši rodinu u štědrovečerní večeře, rozhodně vyzkoušejte vylepšené kuřecí řízky v kořeněném trojobalu. Servírovat je můžete s bramborovým salátem a plátkem citrónu.
Ingredience
Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou a velmi pečlivě ho očistěte od šlach a dalších nejedlých částí. Poté maso rozřežte na plátky a opatrně ho naklepejte.
Kuřecí maso osolte, opepřete a posypte ho grilovacím kořením. Poté do něj důkladně vmasírujte prolisovaný česnek.
Kuřecí řízky nejdříve obalte v hladké mouce, poté v rozkvedlaných osolených vejcích a nakonec ve strouhance. Poté na pánvi rozehřejte dostatečné množství sádla.
Kuřecí řízky smažte z obou stran do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a nechte z nich okapat přebytečný tuk. Servírujte je s bramborovým salátem a s plátkem citrónu.
Tip: Všechen přebytečný tuk z řízků odstraníte tak, že jej ihned po vyjmutí z pánve velmi rychle opláchnete pod horkou vodou. Voda se odpaří, ale řízek zůstane krásně křupavý.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.