Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jehněčí karbanátky s chilli a petrželkou a třemi druhy studené omáčky

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jehněčí karbanátky s chilli a petrželkou a třemi druhy studené omáčky - postup přípravy

Chutné miniaturní karbanátky se třemi lahodnými omáčkami budou skvělé jako pohoštění na sváteční stůl či na domácí party. Poslouží ale i jako sytá večeře. Příprava není náročná na čas, suroviny ani schopnosti, a tak si na nich může pochutnat i kuchařský začátečník. Jehněčí maso můžete bez obtíží nahradit jakýmkoliv jiným, které máte rádi, nebo které je zrovna dostupné.

Ingredience pro:
1 porce

Karbanátky

Kečupová omáčka

Omáčka s tahini

Rajčatová chilli omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mleté maso vložte do mísy spolu s česnekem, veškerým kořením, jemně nasekanou cibulí a nasekanými lístky petrželové či koriandrové nati. Lžící nebo ručně přísady promíchejte a hněťte dostatečně dlouho, abyste získali homogenní a soudržnou směs. Zakryjte mísu s masem přilnavou potravinářskou fólií a vložte ji do lednice na půl hodiny odležet.

2. KROK

Zatímco se maso chladí, připravte si tři druhy omáček. Na kečupovou a tahini omáčku smíchejte všechny ingredience a prošlehejte je metličkou. Přísady na třetí omáčku vložte do mixéru a krátce promixujte dohladka. Hotové omáčky vložte do lednice, kde je nechte až do okamžiku podávání.

3. KROK

Odleželé těsto vyndejte z lednice, mokrýma rukama z něj odebírejte kousky a prsty z nich tvarujte placky o velikosti dlaně. Na kamnech rozehřejte grilovací pánev s trochou rostlinného oleje. Když je horká, ztlumte oheň na minimum a položte na pánev první várku karbanátků.

4. KROK

Smažte karbanátky z obou stran několik minut dozlatova a několikrát je v průběhu smažení otočte, aby se nepřipálily. V případě potřeby trochu zvyšte nebo snižte žár, abyste docílili křupavé kůrčičky a propečeného masa uvnitř karbanátku. Hotové karbanátky vyrovnejte na talíř, doplňte je čerstvou nebo grilovanou zeleninou a třemi druhy omáček a ještě teplé podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů