Kedlubnové zelí

i Zdroj fotografie: Ladislava Šatavová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kedlubnové zelí - postup přípravy

Zelí je chutnou i zdravou součástí mnoha tradičních českých pokrmů a vedle klasického hlávkového je možné jej připravit i z jiných druhů zeleniny, jako je třeba cuketa nebo kedlubna. Vyzkoušejte osvědčený recept na kedlubnové zelí podle paní Ladislavy Šatavové.
1. KROK

V kastrůlku rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli dozlatova.

2. KROK

Kedlubnu nastrouhejte nahrubo, přidejte ji k osmažené cibuli, podle chuti osolte, okmínujte a dochuťte octem a cukrem. Podlijte trochou vody a pod pokličkou nechte dusit.

3. KROK

Když je kedlubna téměř měkká, za stálého míchání k ní přilijte záklechtku z trochy hladké mouky a vody. Zelí nechte provařit a nakonec případně ještě dochuťte.

4. KROK

Hotové kedlubnové zelí podávejte spolu s pečeným masem a knedlíkem, případně jakkoliv jinak, jak jste zvyklí zacházet s klasickým zelím.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 303 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt