Vynikající nepečený cheesecake s bílou čokoládou - postup přípravy
Nadýchaný tvarohový dezert, který se rozplývá na jazyku je dokonalým společníkem pro odpolední kávu. Lahodný a velmi snadný recept ocení všichni, kdo milují nepečené dezerty. Vyzkoušejte ho a garantujeme, že nebudete litovat.
Korpus
Krém
Na ozdobu
V první řadě si připravte základ. Na tento dezert nepotřebujete klasické těsto, ale jen sušenkový základ. Sušenky vložte do kuchyňského robotu a dobře je rozdrťte na malé drobky. Pokud nemáte robota, můžete to udělat pomocí sáčku a válečku. Drobky dejte do hluboké mísy. Přidejte rozpuštěné máslo a smíchejte drobivé těsto.
Dno odnímatelné formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Poté do formy přesuňte těsto z drobků, rovnoměrně rozložte a přitlačte nejdříve prsty a poté dnem sklenice. Musíte získat jednotnou plochu o tloušťce asi 1-2 cm. Formu vložte do lednice, aby základ dokonale ztuhnul a mohli jsme na něj nanést krémovou směs.
Vezměte čistou hlubokou mísu a smíchejte tvarohový sýr a moučkovým cukrem. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte v klasické vodní lázni. Přidejte ji poté do mísy se smetanou a suroviny vyšlehejte mixérem na střední rychlost. Šlehačku nalijte do vysoké nádoby a šlehejte mixérem, dokud nebude nádherně pevná a tuhá. Poté obě smetanové směsi promíchejte dohromady.
Nakonec cheesecake sestavte. Do formy se sušenkovým základem přendejte veškerou krémovou směs, kterou jste si právě připravili. Stěrkou ho rovnoměrně rozetřete. Povrch ještě ozdobte nasekanou nebo nastrouhanou bílou čokoládou a máte hotovo!