Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vynikající nepečený dort, který nádherně vypadá a ještě lépe chutná

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Vynikající nepečený dort, který nádherně vypadá a ještě lépe chutná - postup přípravy

Velmi levný, jednoduchý a velmi neobvyklý dort můžete připravit v pohodlí své kuchyně bez pečení! Potřebovat budete jen kávu a pár dobře dostupných surovin. Přidejte k tomu pouhých 10 minut času a získáte příjemný a jemný dezert, který si zamilujete.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si větší misku a nasypte do ní obsah sáčků s cappuccinem (nebo instantní kávou 3v1). Přidejte horkou vodu a důkladně promíchejte, dokud se káva dokonale nerozpustí. Poté nechte kávu chladnout na 65-70 stupňů. Poté do ní za stálého míchání přidejte želatinu. Veškerá želatina se musí nádherně rozpustit.

2. KROK

Pokud nemáte rychle rozpustnou želatinu, můžete použít i běžnou variantu tohoto produktu. Rozpusťte ji v 5 lžících studené voda a nechte nabobtnat. Poté ji přidejte do cappuccina a za stálého míchání ji zahřívejte na mírném ohni, dokud se dokonale nerozpustí. Dávejte ale pozor, aby se směs nezačala vařit. Bodu varu nesmíte dosáhnout. Výslednou směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3. KROK

Do hluboké mísy dejte zakysanou smetanu a moučkový cukr. Šlehejte mixérem s metlami po dobu 2-3 minut, dokud se cukr nerozpustí.

4. KROK

Postupně přidávejte cappuccino směs do smetany a vždy promíchejte. Získáte hladkou konzistenci.

5. KROK

Výsledek nalijte do vymazané formy. Rovnoměrně ji rozetřete stěrkou. Formu si připravte předem, protože těsto se začne poměrně rychle srážet a nemuselo by to dopadnout dobře. Pokud chcete, můžete na povrch položit vrstvu sušenek a trochu je do něj zatlačit.

6. KROK

Formu vložte na 2-3 hodiny do lednice, dokud dezert nebude zcela tuhý. Poté ho překlopte na talíř a odstraňte formu. Dezert můžete ještě ozdobit strouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky podle chuti. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů