Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí koblihy jako z pekárny

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí koblihy jako z pekárny - postup přípravy

Vychutnejte si nadýchané domácí koblihy podle receptu od paní Anety Mühlhandlové. Okouzlí vás tím, jak jsou nadýchané a jemné.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do malého množství mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžičku cukru a mouky a vytvořte kvásek. Nechte ho na teplém místě vykynout.

2. KROK

V další míse rozšlehejte vejce a přidejte k němu zbylý cukr, sůl, rozpuštěné máslo, rum a citronovou kůru. Přidejte také vykynutý kvásek. Těsto řádně promíchejte.

3. KROK

Postupně, nejlépe po lžicích, do těsta přidávejte mouku a mléko. Vypracujte pečlivě hladké těsto, které se nesmí lepit na stěny mísy, je pružné a netrhá se. Pokud máte k dispozici kuchyňský robot, použijte ho na vypracování těsta.

4. KROK

Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte ho přibližně dvě hodiny kynout na teplém místě.

5. KROK

Na pomoučené ploše rozválejte těsto na placku vysokou 1 cm. Nechte ji 15 minut odpočinout. Poté z ní vykrájejte kolečka o průměru 8 cm. Nechte je znovu 20 minut kynout na pomoučené ploše a po uplynutí 10 minut je otočte na druhou stranu.

6. KROK

Vykynuté koblihy smažte v hluboké pánvi nebo v hrnci s horkým olejem, ale ne příliš rozpáleným, aby se nespálily. Smažte je pomalu z obou stran a poté je nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňskými utěrkami.

7. KROK

Hotové koblihy plňte vařeným vanilkovým pudingem, můžete ale použít také například marmeládu či Nutellu.

8. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů