Záhorácký závitek se slaninou a zelím - postup přípravy
Záhorácký závitek podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatý a křehký. Inspirujte se tradičním slovenským receptem, jehož výsledek je vhodný i na oslavy.
Ingredience
Příloha
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na kostičky nakrájejte také anglickou slaninu. Cibuli rovnoměrně rozprostřete do pekáče a připravte maso.
Tip: Pekáč před použitím vymažte tukem – cibule se ke dnu nebude připalovat.
Maso jemně naklepejte, osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem a ochuťte kmínem. Na každý plátek položte trochu kysaného zelí, pár kostek anglické slaniny a maso zarolujte a zajistěte párátky.
Poznámka: Trochu slaniny a kysaného zelí si nechte bokem na později.
Na cibuli v pekáči rozprostřete zelí, posypte ho slaninou a na tento základ položte záhorácké závitky. Vše podlijte vývarem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut, doměkka.
Poznámka: Během pečení maso občas polijte výpekem. Doba pečení se může lišit v závislosti výkonu vaší trouby.
Záhorácký závitek podávejte s vařenými brambory posypanými bylinkami a zelím.
Tip: Místo brambor můžete pokrm podávat s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem