Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žampiony ve smetanové omáčce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Žampiony ve smetanové omáčce - postup přípravy

Někdy mohou být i samostatné žampiony v jednoduché, avšak lahodné omáčce dostatečným hlavním chodem, který vám stačí k uspokojení hladu i chuti. Zkuste tento zajímavý recept, který můžete podle fantazie doplnit třeba i kuřecím masem a různými druhy příloh.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Půlku cibule nasekejte najemno a v pánvi s kapkou rostlinného oleje a čtverečkem másla ji osmahněte dorůžova. Žampiony nakrájejte na tenké plátky a přihoďte je do pánve k orestované cibulce. Za častého míchání nechte houby opéct dozlatova.

2. KROK

Obsah pánve zalijte vývarem a zakysanou smetanou, posypejte solí, přidejte mletý černý pepř a oregano, promíchejte a směs přiveďte k varu.

3. KROK

Česnek nakrájejte na drobné kostičky, anebo jej prolisujte a přihoďte ho do pánve k houbové omáčce. Přisypejte jemně nastrouhaný parmazán a za častého míchání pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přisypejte jemně nasekanou petrželku a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů