Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená kuřecí prsíčka se sýrem, rajčaty a smetanou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečená kuřecí prsíčka se sýrem, rajčaty a smetanou - postup přípravy

Dnes si ukážeme, jak snadno si můžete připravit chutnou večeři s minimem základních surovin. Obyčejná kuřecí prsíčka v sobě skýtají obrovský potenciál, který je možné využít, i když zrovna neoplýváte nepřeberným množstvím surovin i kuchařského umění.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte na poloviny a ty pak nakrájejte na větší kostky, které vhoďte do hluboké mísy. Do jiné misky vyklepněte dvě vajíčka, přilijte k nim plnotučnou smetanu, osolte a opepřete a důkladně vidličkou či metlou rozšlehejte, abyste získali homogenní směs. Míchat byste měli alespoň 5 minut, abyste docílili požadované konzistence. Tuto vaječnou směs pak nalijte na kuřecí maso v misce. Nastrouhejte 100 gramů sýra na hrubém struhadle, přisypejte ho k masu a míchejte, dokud se maso sýrem a omáčkou úplně neobalí.

2. KROK

Hluboký pekáček vyložte pečicím papírem a nalijte do něj směs kuřecího masa a smetanové omáčky se sýrem. Velkou lžící pak maso v pekáčku rovnoměrně rozprostřete a urovnejte. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kroužky. Omyjte rajčata a rovněž je pokrájejte na kolečka. Oba druhy zeleniny pak vyskládejte na maso, nejprve cibuli a poté rajčata.

3. KROK

Připravené maso v pekáčku vložte do trouby, kterou předem nechte dostatečně rozehřát na 180 °C, a pečte jej po dobu kolem 25 až 30 minut. Poté vyjměte formu z trouby, nastrouhejte zbylých 100 gramů sýra a posypejte jím celý povrch pokrmu v pekáči. Vraťte pak kuře zpátky do trouby a dopékejte dalších 5 až 10 minut, aby se sýr na povrchu krásně roztavil a spekl se do zlatavé krusty.

4. KROK

Poté je kuřecí maso ve smetanové omáčce se sýrem a rajčaty hotové. Na talíři jej můžete doplnit třeba vařenými či pečenými brambory, anebo bramborovými hranolky a čerstvým zeleninovým salátem. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů