Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená zelenina se smetanou a mozzarellou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečená zelenina se smetanou a mozzarellou - postup přípravy

Zapečená zelenina se smetanou a mozzarellou podle paní Venduly Kainové je vhodná jako bezmasé hlavní jídlo, ale také jako příloha k masu. Recept je jednoduchý, rychlý a vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky. 

Tip: Aby brambory nezhnědly, ponořte je do studené vody, zatímco budete připravovat zbytek zeleniny. 

2. KROK

Cuketu omyjte, cibuli, pórek a rajčata omyjte a nakrájejte je na kolečka. Červenou papriku omyjte a odstraňte z ní semeník. Následně papriku nakrájejte na proužky. 

3. KROK

Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a omytou brokolici rozdělte na růžičky. Nadrobno nakrájejte také anglickou slaninu. 

4. KROK

Připravte si pekáč, který vymažte máslem a připravenou zeleninu do něj rovnoměrně rozprostřete. Na závěr vše zalijte smetanou a posypte strouhanou mozzarellou. 

5. KROK

Nezakrytou zeleninu pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Hotovou zeleninu můžete podávat jako hlavní jídlo, ale můžete ji použít také jako přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů