Zapečená zelenina se smetanou a mozzarellou - postup přípravy
Zapečená zelenina se smetanou a mozzarellou podle paní Venduly Kainové je vhodná jako bezmasé hlavní jídlo, ale také jako příloha k masu. Recept je jednoduchý, rychlý a vhodný i pro dietáře.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky.
Tip: Aby brambory nezhnědly, ponořte je do studené vody, zatímco budete připravovat zbytek zeleniny.
Cuketu omyjte, cibuli, pórek a rajčata omyjte a nakrájejte je na kolečka. Červenou papriku omyjte a odstraňte z ní semeník. Následně papriku nakrájejte na proužky.
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a omytou brokolici rozdělte na růžičky. Nadrobno nakrájejte také anglickou slaninu.
Připravte si pekáč, který vymažte máslem a připravenou zeleninu do něj rovnoměrně rozprostřete. Na závěr vše zalijte smetanou a posypte strouhanou mozzarellou.
Nezakrytou zeleninu pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Tip: Hotovou zeleninu můžete podávat jako hlavní jídlo, ale můžete ji použít také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.