Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné rolky klobásou a kysaným zelím

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněné rolky klobásou a kysaným zelím - postup přípravy

Co si připravit k večeři během dlouhých zimních večerů? Rozhodně plněné rolky klobásou a kysaným zelím, které se výtečně hodí na party, protože jsou dost sytné. Hodí se ale také po vystydnutí k snídani nebo svačině, protože jsou chutné i několik dnů po upečení. Ale nebojte, nevydrží ani do druhého dne, protože díky delikátní chuti zmizí ze stolu okamžitě! Přípravu zvládne i začátečník, takže není třeba otálet a pusťte se do pečení.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Ohřejte zlehka mléko a vlijte jej do připravené mísy, přidejte sůl, cukr a rozdrobte droždí, dobře zamíchejte a nechte vzejít kvásek na teplém místě alespoň 30 minut.




Poté do misky přilijte vodu a dobře míchejte, po částech přidávejte prosátou mouku a vymíchejte hladké těsto.

Do těsta vmíchejte změklé máslo a míchejte další asi 3-4 minuty, aby bylo těsto pěkně hladké. Vytvořte kouli, vložte zpátky do mísy a přikryjte potravinovou fólií. Nechte kynout na teplém místě po dobu 60 minut.

Připravte si vál nebo pracovní plochu, pomoučněte a vyjměte těsto z mísy. Vždy odeberte kousek těsta a vyválejte z kuličky tenký plátek. Na něj přidejte zelí, položte klobásu a zaviňte do ruličky. Postupujte tak s dalšími rolkami.

Na závěr si připravte plech, na který rozložte pečicí papír a naklaďte jednotlivé rolky vedle sebe s mírnými mezerami. Nechte ještě kynout asi 25-30 minut v teple.

V menší misce vyšlehejte metličkou vejce a pomocí štětce potřete povrch rozšlehaným vejcem. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 25-30 minut. Povrch musí být dozlatova propečený.

Servírovat můžete ještě teplé k večeři, ale výtečné jsou také studené ke svačině či snídani nebo jako občerstvení na večírek.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů