Zapečené bagetky s náplní z restovaných hub - postup přípravy
Dnes si představíme zvláštní svačinku či předkrm, kterým můžete potěšit rodinu k běžné večeři, anebo ji můžete podávat i před slavnostním obědem. Tahle neobvyklá zapečená dobrota je navíc velmi variabilní a náplň můžete připravit z čehokoliv, co vám přijde na mysl. My vám ukážeme, jak připravit bagetky s houbovou náplní, můžete si ale zvolit také nádivku z různých druhů uzeniny, trhaného nebo mletého masa, případně z restované zeleniny. Je to velmi snadné, otevřené vaší kreativitě a pokaždé velmi voňavé a chutné.
Ingredience
Návod na přípravu:
Bagetku nakrájejte na proužky o šířce kolem 5 až 7 centimetrů a lžičkou v nich vydlabejte dutinu tak, aby zůstalo dno a vytvořili jste malou mističku.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Oloupejte i stroužek česneku a prolisujte ho lisem na česnek.
Na kamnech si rozpalte pánev s trochou oleje, vhoďte na ni nejprve cibulku orestovat dorůžova, pak přidejte houby a česnek. Dochuťte solí a pepřem a smažte, dokud se suroviny krásně nerozvoní a nezezlátnou. Nakonec přidejte smetanu, promíchejte a nechte vařit asi 3 až 5 minut. Pak odstavte z kamen.
Pekáček si vymažte rostlinným olejem a vyrovnejte na něj bagetkové mističky. Každou z nich naplňte houbovou náplní a vrch zasypejte strouhaným sýrem.
Troubu si dejte předehřát na 180 stupňů Celsia a dejte do ní péct bagetky na zhruba 7 až 8 minut, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.
Pak vytáhněte voňavou dobrotu z trouby, nechte ji mírně vychladnout a podávejte ozdobené najemno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.