Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Voňavé tortillové obálky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Voňavé tortillové obálky - postup přípravy

Rychlých snídaňových receptů není nikdy dost. Zpříjemnit si ráno voňavou dobrotou je ten nejlepší způsob, jak nastartovat nový den. A proto jsme tady my, abychom vám ukázali, že na světě nejsou jenom smažená vajíčka, ale existuje i celá řada jiných zajímavých snídaní, které si můžete snadno a za pár minut každé ráno připravit. Jedním z takových receptů jsou jednoduché plněné obálky z tortilly se šunkou, sýrem, rajčaty a bylinkami. Chutná to přesně tak skvěle, jak to zní. Tak zlepšete i své ranní vstávání!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Do misky rozbijte tři vajíčka, osolte je a opepřete podle chuti (my dáváme jednu špetku soli na každé jedno vajíčko) a vidličkou či metličkou rozšlehejte.




Cherry rajčátka omyjte, osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte je na plátky. Stejně tak omyjte kopr a petrželku nebo jiné bylinky, osušte je a nasekejte najemno.

Vezměte tortillu a položte ji na talíř. Doprostřed placky položte plátek sýra, na něj plátek šunky nebo jiné oblíbené uzeniny, posypejte sekanými bylinkami a navrch rozložte plátky cherry rajčátek. Složte tortillu do čtvercové obálky a lehce prsty přejeďte po hranách, aby držely pohromadě. Hotovou obálku namočte do vajíčka.

Rozpalte si pánev s trochou rostlinného oleje a obálku namočenou ve vajíčku dejte smažit asi minutu z každé strany. Totéž udělejte se všemi ostatními tortillami.

Poté, co vyndáte usmažené obálky z pánve, dejte je na papírový ubrousek okapat od přebytečného oleje a čerstvé s chutí podávejte. Můžete obálky doplnit tatarskou omáčkou či kečupem, případně s jinou svou oblíbenou omáčkou.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů