Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušená křehká kuřecí játra se zakysanou smetanou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dušená křehká kuřecí játra se zakysanou smetanou - postup přípravy

Pokud hledáte rychlý recept na oběd nebo večeři, připravte si křehká kuřecí játra. Recept vám zabere pouhých 20 minut a zvládnou ho i začínající kuchaři.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Játra nakrájejte na malé kousky a vložte je do mísy. Zalijte je vařící vodou a nechte ponořené 4 minuty. Poté vodu slijte.

Poznámka: Díky tomu, že zalijete játra horkou vodou, budou mnohem křehčí.

2. KROK

Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm na měsíčky nakrájenou cibuli. Zatímco se cibule smaží, nakrájejte si česnek. Jakmile cibule zezlátne, česnek do pánve přidejte a minutu jej restujte. 

Poznámka: Česnek nerestujte příliš dlouho a stále jej míchejte, aby nezhořkl.

3. KROK

Nyní přidejte do pánve játra se solí, pepřem a cukrem. Vše dobře promíchejte a na mírném ohni játra duste pod pokličkou 3 minuty. 

4. KROK

Zatímco se játra dusí, v misce smíchejte hořčici se zakysanou smetanou, směs vlijte do pánve a zamíchejte. Duste dalších 10 minut. 

Tip: Játra skvěle chutnají s bramborovou kaší.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů