Zapečené brambory s kuřecím masem a kari omáčkou - postup přípravy
Tento pokrm s sebou přináší hned několik výhod, pro které stojí za to jej vyzkoušet připravit. Nad přípravou nestrávíte věčnost a výsledkem můžete pohostit prakticky celou rodinu.
Základ
Omáčka
Dále
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíce, brambory nakrájejte na tenké plátky. Do pečicí pánve nalijte olej a vyskládejte na něj nakrájenou cibuli a na ni plátky brambor. Vrch zalijte olejem a okořeňte solí, mletou sladkou paprikou, oreganem a černým pepřem. Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostičky a dejte je do mísy.
Přidejte k nim sůl, oregano, papriku a pepř. Ručně promíchejte a vrhněte se na přípravu omáčky. Do větší mísy rozklepněte dvě vejce a smíchejte je se smetanou, kari, mátou a solí. Kuřecí maso naskládejte na brambory a celý pokrm zalijte vámi připravenou omáčkou. Pořádně ji vetřete stěrkou.
Celou pánev zabalte nejprve do pečicího papíru a následně do alobalu. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů po dobu 40 minut. Ke konci pečení nakrájejte rajče na tenčí plátky a sýr nastrouhejte nahrubo. Jakmile vyjmete pánev z trouby, zasypejte pokrm strouhaným sýrem, vyskládejte na něj plátky rajčat, osolte a nechejte zapéct na posledních 10 minut. Poté už jen posypejte nakrájenou jarní cibulkou a máte hotovo, dobrou chuť!